Възпитание посредством среда.

Възпитание посредством среда.

Децата са основен ресурс на бъдещето. Трябва да имаме предвид че те възприемат не само думите и действията ни, но и заобикалящата ги среда. Тя формира техните естетически качества, навици и развива уменията им. Важно е всекидневно те да се стимулират в среда, която има характер и развива индивидуалност, среда, която позволява на детето да изследва  света с въображението си. Обградено от естествени, топли материали, жизнерадостна атмосфера и внимание.

Дизайнерът възпитава, чрез пространството, което създава, а вие сте дизайнер на света на вашето дете. Младият Франк Лойд Райт си спомня как заедно с неговата майка играели с даровете на Фрьобел, което му доставяло дълбока наслада и подсъзнателно развило у него усет за пропорции, форма и текстура.[ Frank Lloyd Wright, Frank Lloyd Wright - An Autobiography, New York: Duel, Sloan and Pearce] Това само по себе си  подкрепя теорията, че човешкият светоглед се изгражда още от много ранна детска възраст.

Средата е проекция на възгледите на своя създател. Тя прави тези възгледи достъпни за възприемане и от детето. Пространството  цели да възпита усещане за естетика, а също така отговорност и навици. Средата трябва да предоставя разнообразие, да насърчава индивидуалните качества и интереси на конкретното дете, да стимулира физическа дейност (игра), пазене на вещите, създаване на личен кът.

Мебелите, като основна част от средата, също имат възпитателен характер чрез своя дизайн. Необходимо е той да е ясен, минималистичен и конкретен. При децата техните въображение и необремененост им позволяват да създадат играчка от всеки предмет на бита. Нека те също бъдат творци на средата си.

Ще им помогнете за това ако мебелите около тях бъдат леки и лесно подвижни, а ергономичните изисквания-спазени. Цветовете да са първични и достъпни. Нека формата и материалите, изграждащи мебелите да са органични, топли и приятни. Силно заоблените ръбове в конструкцията, не само предпазват децата от нараняване, но създават жизнерадостна, ведра атмосфера. Избраните декоративни покрития подчертават топлата текстура на дървесината или дават цветен акцент, където е необходимо.

Преобладаващият дървен материал, както и простите форми съответстват на трайните тенденции. Този тип мебели запазват своята актуалност с годините. Интериорът расте заедно с детето.

Ралица Вълева - интериорен дизайнер

 

Как започнахме да произвеждаме дървени фигурки за богато детско въображение и какво значи да бъдеш устойчив бизнес - разказваме от първо лице.

прочети още

KAID направи успешено представяне на изложението Kind&Jugend 2023, водещо световно търговско изложение за детски и бебешки продукти. Изложението се проведе в Кьолн, Германия, от 7 до 9 септември 2023 г. и привлече над 25 000 посетители от над 100 страни.

прочети още

Споделяме защо комбинацията от маса + стол са истински "must have" за всяка детска стая и защо предимствата са много повече от тези на катерушка и други функционални играчки у дома.

прочети още

Столът BJØRN с място за книжки бе отличен сред многобройните предложения в категорията “Baby & children chair”.

прочети още

Първият рожден ден е изключително важно събитие. "Кой е най-подходящият подарък?" това е един въпрос, който затруднява всеки. За това ние от KAID сме подбрали няколко идеи, които биха Ви били от полза.

прочети още

Обзавеждането на детската стая заема ключова роля в развитие на децата и това до колко зависими ще бъдат от родителите. В следващите редове отговаряме на въпроса "Защо е важно да обзаведем детската стая с правилните мебели?".

прочети още

Погрижихме се да създадем най-добрата серия ниски детски легла за този важен момент: Безопасна височина; Подматрачна рамка, която изолира матрака от студения под; Конструкция, която позволява въздуха под матрака да не се задържа

прочети още

Детски мебели KAID, са официално сертифицирани и преминали серия от изпитвания, така че да гарантираме безопасността на малките откриватели.

прочети още

От 21 до 23 октомври заповядайте на Бебемания 2022 в ИЕЦ, където ще имате възможността да видите и закупите на място мебели KAID.

прочети още

Какво е различното при детските мебели, които произвеждаме и защо избрахме точно шперплата за основен материал.

прочети още

Първото ни представяне пред малки и големи по време на изложението Бебемания.

прочети още