Правилните мебели за една детска стая

Правилните мебели за една детска стая

Заобиколени от света на възрастните, на децата са им нужни много усилия и труд, за да го опознаят. В крехката си възраст малките любознателни създания са прекалено зависими от своите родители, за да се движат, учат и изследват този пъстър и магичен за тях свят. 

От съществено значение  е да им осигурим подходяща среда за тяхното личностно развитие. В случай, че са заобиколени основно от мебели, които не отговарят на възрастта им, няма да могат свободна да взаимодействат с тях, без намесата на възрастен. Избирайки подходящи мебели за възрастта им, ги прави не само по-независими, но и им помага да изградят своята увереност и да придобиват нови умения, които ще им бъдат от полза докато растат. 

Например, не е препоръчително децата да седят продължително време на стол, на който краката им ще висят във въздуха. Той трябва да пасва на възрастта на детето, да е удобен и да му позволява да седи по естествен и спокоен начин, краката да опират пода. Както и масата трябва да е размеросъобразна, да може спокойно да си играят, рисуват или хранят на нея.

Рафтовете за съхранение е препоръчетилно да са на височината на децата, за да могат сами да вземат от там каквото им е необходимо, или до подреждат на тях обратно нещата. Така ще се научат сами да поддържат своето място чисто и подредено. 

Друг важен аспект е и избора на легло. То трябва отново да е подходящо за възрастта на детето. Самостоятелно да успява да се качва и слиза от него, но също и да няма опасност от падане. Затова е добре да се използва легло ниско на земята.

Нека обобщим ползите от “мебели за деца в детски размери”

  • децата самоинициативно поемат нуждата да взаимодействат със заобикалящата ги среда и да се интересуват от нея

  • придобиват навици сами да подреждат масата за хранене, или да отсервират и почистят след себе си

  • чрез тях децата влизат в обувките на възрастните, което пък ги подготвя да се грижат сами за себе си или да бъдат по-организирани 

Наша е отговорността да научим децата да бъдат независими и уверени в себе си, че самите те заемат главна роля в това дълго пътешествие, наречено живот.

Как започнахме да произвеждаме дървени фигурки за богато детско въображение и какво значи да бъдеш устойчив бизнес - разказваме от първо лице.

прочети още

KAID направи успешено представяне на изложението Kind&Jugend 2023, водещо световно търговско изложение за детски и бебешки продукти. Изложението се проведе в Кьолн, Германия, от 7 до 9 септември 2023 г. и привлече над 25 000 посетители от над 100 страни.

прочети още

Споделяме защо комбинацията от маса + стол са истински "must have" за всяка детска стая и защо предимствата са много повече от тези на катерушка и други функционални играчки у дома.

прочети още

Столът BJØRN с място за книжки бе отличен сред многобройните предложения в категорията “Baby & children chair”.

прочети още

Първият рожден ден е изключително важно събитие. "Кой е най-подходящият подарък?" това е един въпрос, който затруднява всеки. За това ние от KAID сме подбрали няколко идеи, които биха Ви били от полза.

прочети още

Погрижихме се да създадем най-добрата серия ниски детски легла за този важен момент: Безопасна височина; Подматрачна рамка, която изолира матрака от студения под; Конструкция, която позволява въздуха под матрака да не се задържа

прочети още

Детски мебели KAID, са официално сертифицирани и преминали серия от изпитвания, така че да гарантираме безопасността на малките откриватели.

прочети още

От 21 до 23 октомври заповядайте на Бебемания 2022 в ИЕЦ, където ще имате възможността да видите и закупите на място мебели KAID.

прочети още

При децата тя формира техните естетически качества, навици и развива уменията им.

прочети още

Какво е различното при детските мебели, които произвеждаме и защо избрахме точно шперплата за основен материал.

прочети още

Първото ни представяне пред малки и големи по време на изложението Бебемания.

прочети още