Какви са ползите от комплект детска маса и стол?

Какви са ползите от комплект детска маса и стол?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В тази статия ще споделим защо комбинацията от маса + стол са истински "must have" за всяка детска стая и защо предимствата са много повече от тези на катерушка и други функционални играчки у дома.

За да насърчим и подкрепим независимостта на децата, важно е като родители да създадем безопасна среда и да предоставим необходимите инструменти, за да могат децата да успеят.

Следвайки методът Монтесори, насърчаваме подходящата за развитието независимост във всички неща. Тази „ранна“ независимост води до повишено удоволствие от дейностите, които децата често смятат за досадни.

 

На пазара се предлага голямо разнообразие от детски маси в комбинация със столчета. Нека всеки прецени изборът според своите възможности, но имайте предвид, че това са едни от малкото мебели, които вашето дете ще използва от периода, в който започва опити за прохождане до предучилищна възраст, което прави поне 5 години.

 

 

Преди да вземете комплект за вашето малко дете, нека съществено да разгледаме част от предимствата.

 

Самостоятелност и опознаване на света

  • Децата могат сами да сядат и стават. В начален етап при прохождането мебелите ще бъдат сигурна упора в подкрепа на прохождащото дете. Малките размери, стабилността и липсата на остри ръбове ще ви кара да бъдете спокойни, докато детето се опитва да бъде самостоятелно.

 

Лично пространство

  • Малката маса и стол дават на детето чувство за собственост и автономия. Това става неговото лично пространство, където то може да се занимава с различни дейности като четене, писане, рисуване или работа с образователни материали. Това чувство на собственост стимулира отговорността и насърчава детето да се грижи за своите неща.

Изграждане на практически умения и навици

  • При Монтесори методът и най-малките деца участват в храненето от началото до края. Помощта за приготвяне на храната, сервирането, след това да се наслади самостоятелно е правилния подход към ритуала за хранене. Много родители откриват, че освен включването на децата им в приготвянето на храната, предоставянето им на независимост при сервирането и храненето помага да се избегне придирчивото хранене. Децата участват в подреждането на масата преди хранене, да разчистят и почистят масата след това. Те дори отделят време, за да проверят внимателно всичко, за да се уверят, че са почистили добре масата и стола.

 

Комфорт и ергономичност

  • Мебелите са проектирани с мисъл за физическото развитие и комфорт на детето. Масата и столът са с подходящи размери за възрастта и височината на детето, като насърчават добрата стойка и намаляват напрежението върху тялото. Представете си, че трябва да седите с висящи крака през цялото време, докато ядете. Знам, че няма да се чувствам комфортно там! Децата също могат да регулират разстоянието си от масата, за да избегнат натоварването на раменете или гърба си.

Споделяне с братя, сестри и приятели

  • При подходящ избор на размер на маса, децата могат да седят и да играят заедно на една маса със столове, но всяко да има свое собствено пространство. Една малка маса изравнява игралното поле, а не по-големият брат или сестра, който седи на допълнителна седалка на масата за възрастни, а по-малкият брат или сестра плаче, защото не може да види какво прави той от земята.

С правилния избор на комбинация от маса и стол бързо ще се уверите сами, че сте направили най-подходящата покупка.

 

Децата са щастливи и се наслаждават на всеки самостоятелен процес, чудесно е да ги подкрепяме.

 

Как започнахме да произвеждаме дървени фигурки за богато детско въображение и какво значи да бъдеш устойчив бизнес - разказваме от първо лице.

прочети още

KAID направи успешено представяне на изложението Kind&Jugend 2023, водещо световно търговско изложение за детски и бебешки продукти. Изложението се проведе в Кьолн, Германия, от 7 до 9 септември 2023 г. и привлече над 25 000 посетители от над 100 страни.

прочети още

Столът BJØRN с място за книжки бе отличен сред многобройните предложения в категорията “Baby & children chair”.

прочети още

Първият рожден ден е изключително важно събитие. "Кой е най-подходящият подарък?" това е един въпрос, който затруднява всеки. За това ние от KAID сме подбрали няколко идеи, които биха Ви били от полза.

прочети още

Обзавеждането на детската стая заема ключова роля в развитие на децата и това до колко зависими ще бъдат от родителите. В следващите редове отговаряме на въпроса "Защо е важно да обзаведем детската стая с правилните мебели?".

прочети още

Погрижихме се да създадем най-добрата серия ниски детски легла за този важен момент: Безопасна височина; Подматрачна рамка, която изолира матрака от студения под; Конструкция, която позволява въздуха под матрака да не се задържа

прочети още

Детски мебели KAID, са официално сертифицирани и преминали серия от изпитвания, така че да гарантираме безопасността на малките откриватели.

прочети още

От 21 до 23 октомври заповядайте на Бебемания 2022 в ИЕЦ, където ще имате възможността да видите и закупите на място мебели KAID.

прочети още

При децата тя формира техните естетически качества, навици и развива уменията им.

прочети още

Какво е различното при детските мебели, които произвеждаме и защо избрахме точно шперплата за основен материал.

прочети още

Първото ни представяне пред малки и големи по време на изложението Бебемания.

прочети още