Често задавани въпроси (FAQ)

?
Какво представлява шперплата?

Добре проектираните мебели трябва да служат дълго време на детето, понякога от неговото раждане до инициирането му в света на възрастните.

Проектирането на такъв вид изделия е голямо предизвикателство, тъй като по време на растежа си детето променя изключително динамично своите размери, възможности и потребности.

За тази цел е изключително важен избора на материал. Материалът, от който ще бъдат изработени мебелите да бъде екологичен, безопасен за децата, здрав, устойчив и защитен.

Технически шперплатът представлява продукт, получен при слепване на 3 или повече листове развиван фурнир при взаимноперпендикулярно разположение на направленията на дървесните влакна. Естествен материал с висока устойчивост на атмосферни влияния, микроорганизми, студена и гореща вода. Взаимноперпендикулярното разположение на влакната на отделните фурнирни листи гарантира изключително добрите механични качества на шперплата като: здравина и стабилност, висока устойчивост на удари, вибрация и напрежение. Шперплатът реагира на температурни влияния много по-добре от металите и пластмасите.

Емисиите на формалдехид са ниски и отговарят на изискванията на стандарт БДС EN 717-2 (Този европейски стандарт описва процедура за определяне на свободния формалдехид от дървесните плочи с повърхностно или без повърхностно покритие при определени условия).т.е. на изискванията за клас Е1 (най-безопасно)

Всеки един мебел KAID е уникален благодарение на естествената и неповторима текстура на материала, всеки детайл е с различен фладер (шарка), възможни са допустими оцветявания и малки чеповe. Всички външни качествата на използвания шперплат отговарят съгл. БДС EN 635-3.

Използваният брезов шперплат и екологичната обработка на мебелите, липсата на метални части правят мебелите безопасни за децата. Леката конструкция, лесното сглобяване и многофункционалността на детайлите са предимство пред останалите предлагани мебели на пазара. Занимателният дизайн развива въображението у децата и ги прави част от заобикаляща ги среда, дори когато са вкъщи, в детската градина или друго място за игра. ❤️ 

 

?
Как да почистя надрасканата с моливи маса?

За да почистите забършете с кърпа, напоена с мек почистващ препарат.

?
Какви инструменти са необходими за сглобяването на мебелите?

За повечето ни изделия не се изискват специални инструменти. А ако има нужда от такъв, то той ще бъде добавен към вашата поръчка.

?
Как се сглобяват мебелите?

При доставка към всяко изделие има приложена схема за лесно и бързо сглобяване.

?
Имате ли физически магазин?

Към момента нямаме физически магазин. При доставка предлагаме опция преглед, за да имате възможност да прецените продукта преди закупуване.

?
Какво ще се случи ако детето разлее вода върху масата?

Инцидентното разливане на вода върху мебелите няма да бъде никакъв проблем. Просто почистете със суха кърпа. Тествали сме повърхностите с разлята вода, която престоява часове. След почистване няма останали следи. Все пак не препоръчваме постоянен допир на мебелите с вода.

?
Колко кг. издържат мебелите?

Всичките ни мебели могат да се ползват и от възрастен човек. Сега е момента да изберете, точно кои ще ви бъдат по размер, или поне само за теста. :)

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас